torsdag 18 augusti 2016

Rapportvecka


DistIT som släppte sin rapport igår visade en fin tillväxt med 11% ökning av omsättningen och resultatet efter avskrivningar ökade ännu mer, det ökade från 25,8 till 33,2 MSEK. Det är en ökning med 29%. Resultat per aktie uppgick till 1,63 kr som var en kraftig ökning från förra året som då uppgick till  0,99 kr per aktie.

Bildresultat för distit
Under veckan så har det varit några bolag som har rapporter som ingår i min portfölj. Det är i slutet av rapportsäsongen nu men några få bolag är kvar att rapportera. Det är DistIT, Marine Harvest som släppte rapport under veckan som jag har tittat lite extra på.

De gick även ut vilken dag de ska dela ut Alcadon och det sker den 7 september, så om man vill få Alcadon som utdelning så måste man ha köpt aktien senast den 6 september. Det är ett fint bolag så jag hoppas och tror att det kommer bli en bra introduktion.

Marine Harvest släppte en rapport som var ungefär som väntat men resultatet slog rekord, de har aldrig haft så hög vinst tidigare. Det är för att priserna har varit väldigt höga samt att utbudet har varit lågt. De tror fortsatt på en nedgång i produktionen på 7% under 2016.  Marknaderna i Norge och Kanada har varit väldigt bra. Det som drar ner resultatet lite är att kostnaderna i produktionen har blivit höga, om man jämför med förra året så är kostnaderna högre på alla marknader men de försöker vända trenden med höga kostnaderna genom att effektivisera tex med en ny slaktbåt. En av de negativa med rapporten var att de sänkte prognosen för slaktvolym för 2016 från 414 000 till 400 000 ton.

Utdelning var högre än det väntade, den uppgår till 3,2 NOK, Av 3,2 NOK så är 1,1 NOK relaterat till försäljningen av Grieg Seafood. Man måste äga aktien 29 augusti för att få vara med på utdelningen och runt den 7 september så kommer pengarna komma in på kontot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar