fredag 27 januari 2017

Sista rapporterna för den här veckan


Idag var det sista dagen av rapporter för den här veckan och det var en del stora företag som rapporterade idag men det var bara Ahlsell som lyckades visa upp en tillräckligt bra rapport att ligga på plus en sån här röd dag. På måndag så är det inte många företag som rapporterar så vi får vänta tills på tisdag för att få fler rapporter.

Bildresultat för atlas copco
Atlas Copco släppte en helt okej rapport idag men tyvärr går det inte att jämföra deras resultat med vad analytiker tror eftersom de har avyttrat Dynapac och det gör att värdena blir fel. Rörelseresultatet uppgick till 5 785 Mkr med en marginal som blev 20,3 som var upp med 0,8% jämfört med förra året. Även Orderingången är upp jämfört med förra året då det kom in på 27 617 miljoner kronor. Styrelsen föreslår en höjning av utdelning till 6,8 kr per aktie som är en ökning med 8% från förra året. En av anledningarna varför marginalen ökade var att lönsamheten i gruvaffärsområdet ökade tack vare svagare krona och bättre fabriksbeläggning. Det som antagligen gjorde att aktien gick nedåt par procent var att outlooken var ganska svag då ledningen sa att det ser bara något bättre ut och det är inte speciellt lockande när de säger så med ett bolag som har en hög värdering.

Telia som bytte namn under 2016 släppte rapport i morse som var sådär, ingen genomklappning men inte jättebra heller. Nettoresultatet kom in på 7,3 Miljarder kr för 2016 men då ingår en försäljning av företaget Yoigo för 4,5 Miljarder kr.  Rörelseresultatet kom in på 3,7 miljarder kr som är en minskning med 24% från förra året och det är p.g.a mindre intäkter från intressebolag. Den organiska tillväxten var 0,2% som var ungefär som vad analytikerna trodde, de trodde på en oförändrad tillväxt. styrelsen föreslår att Telia kommer dela ut 2 kr per aktie som är en sänkning jämfört med förra året med 1 kr men de meddelade en ny utdelningspolicy som är att dela ut 80% av det fria kassaflödet. Ledningen säger att det är stor sannolikhet att tillgångar i Eurasien kommer avyttras under året.

NCC som jag är nyfiken på eftersom de släppte rapport före Skanska som är inom samma bransch, tyvärr var deras rapport ganska dålig och det gör att aktien är ner ungefär 5%. Rörelseresultatet blev 661 Mkr som är långt under det väntade som var 748 Mkr. En stor anledning varför resultatet blev så dåligt var att de behövde göra en omvärdering av projekttvister inom infrastructure som drog ner vinsten med ungefär 100 Mkr. Även nettoomsättningen kom in under förväntningar då det uppgick till 16 519 Mkr men de lyckades slå prognoserna på orderingången med mycket då det uppgick till 16 267 Mkr jämfört med det väntade som var 15 628 Mkr. Styrelsen föreslår en utdelning på 8 kr per aktie som är högre än det väntade som var 7,2 kr per aktie.

Det bolaget som lyckades bäst med sin rapport idag var Ahlsell som är nytt för 2016 och de rapporterade sin första rapport hittills. Rörelseresultatet blev 628 Mkr som var lite över vad analytikerna trodde som var 593 Mkr och marginalen uppgick till 9,1% som var ungefär som väntat. De lyckades även så förväntningar på omsättningen då den kom in på 6 902 Mkr jämfört med 6 592 Mkr. Bolaget växte mycket under kvartalet då de lyckades få försäljningen att växa med 14%. Styrelsen föreslår en utdelning på 0,35 kr per aktie som var mer än vad många trodde. Ledningen ser att marknaden kommer fortsätta att växa bra under 2017. Alla de marknader de är inom växer bra och de ser inga svarta moln på himlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar