torsdag 15 oktober 2015

Telia

Bildresultat för Telia
Idag var det väldigt kaos i Telia, den sjönk som mest till 40 kr(runt 5%) som är mycket för att vara en stabil aktie på en dag men den steg efter att den värsta oron hade lagt sig, den slutade på 42,05(-3%) för dagen. Det var ett företag som heter Muddy Waters som gick ut och sa att Telia är värt mellan 27,8 till 29,2 kr och de säger att Telia gör 4 stora misstag som drar ner deras värdering.

Muddy Waters tror att Telias finansiella rapportering kan vara missvisande och innehålla fel, det andra är att Telia står inför tre betydande kassaflödesrelaterande problem och det kan göra att utdelningar dras in och sämre kreditvärdering som gör att dem får ta dyrare lån. Det tredje är att Telia inte säger allt om mutskandalerna och att dem kommer få större skadestånd än beräknat och dem kan uppgå till 10 miljarder kronor, det fjärde är att Muddys Waters anser att Telias styrelse är medioker för att de har hanterat korruptionshärvan på ett dåligt sätt.

Om alla punkter var rätta så skulle det vara katastrofalt för Telia men det är viktigt att poängtera att Muddy Waters har blankat aktien och vill att den ska gå ner så mycket som möjligt så dem hade anledning att vara så negativa som möjligt mot Telia, så man kan nog ta det mesta med en nypa salt och inte vara allt för orolig men dem har kanske lite rätt på nån eller några av punkterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar