tisdag 27 oktober 2015

Utdelningar och rapporter

Den här veckan har börjat lugnt, igår släppte inget stort bolag rapport men idag var det Alfa Laval och Hexagons tur att släppa sin rapport.

Alfa Laval nådde inte riktigt fram men aktien var ändå plus på eftermiddagen även fast börsen är ner. Ebitda-resultatet blev 1 712 miljoner kronor som var lite lägre än förväntat som var 1 712 miljoner kronor  även marginalen var lägre men med väldigt liten avvikelse, marginalen kom in på 17,3% och det väntade var 17,4% . Försäljningen uppgick till 9 693 miljoner kronor som var under det väntade som var 9 845 miljoner kronor, även det viktiga orderingången var sämre än väntat. det uppgick till 8 686 miljoner kronor när det väntade var 8 990 miljoner kronor, organiskt så minskade orderingången med 5% och det kan förklarar med färre stora order under kvartalet. Alfa Laval förväntar sig att efterfrågan kommer vara på samma nivå under det fjärde kvartalet som under tredje kvartalet.

Hexagon har stigit med över 5% idag efter att rapporten kom in som väntat. Rörelseresultatet blev 168 miljoner euro som var som väntat, nettoomsättningen uppgick till 742 miljoner euro som var lite mindre än väntat som var 745 miljoner euro. Den organiska tillväxten under det tredje kvartalet var 5%. Dem säger att dem har nått botten i Kina men det går tungt i Nordamerika.

Under veckan så kommer det ramla in utdelningar från 2 aktier och det är NCC och Atlas. NCC handlades utan utdelning igår den 26e Oktober och utdelning trillar in på kontot den 30e. Atlas handlas utan utdelning den 29e och pengar trillar in den 4 November.

Imorgon släpps mitt favorit bolag, Marine Harvest. Rapporten släpps klockan 7 och rörelseresultatet väntas hamna på 714 miljoner norska kronor, men jag tror det finns risk att det hamnar närmare 700. Förra året under samma period så var rörelseresultatet runt 912 miljoner kronor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar